Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay Silver (0,75L)

20.990 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Lamborghini
Egységár: 27.986,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

A Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay Silver egy halványsárga színű, friss és száraz olasz pezsgő egy csipetnyi édességgel. Illata intenzív és finom, mandula, citrusfélék és virágok kellemes jegyeivel. Szájban friss, lágy és száraz, finom és bársonyos érzetű, jó szerkezetű. A buborékok finomnak és tartósnak tűnnek.

Termék címkék:
Chardonnay Umbria

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A Lamborghini pezsgők Martinotti-Charmar eljárással készülnek. Az alapborok Pinot Noir és Chardonnay szőlőből készülnek, melyeket kézzel szüretelnek, s kíméletesen préselnek. Ezt követően a kapott mustot acéltartályokban erjesztik, majd házasítják az alapborokat. A cuvée-t ezt követően palackozzák, majd élesztőt és cukrot adnak hozzájuk a második, 12-24 hónapig tartó erjedés elindításához. A palackokat fokozatosan fejjel lefelé fordítják és forgatják, hogy az üledék (seprő) a palack nyakába gyűljön. Az erjesztés után a palackokat degorzsálják, azaz eltávolítják az üledéket, majd egy kis mennyiségű bor és cukor keverékét (dosage) adnak a palackokhoz. Ez az eljárás biztosítja, hogy a Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay pezsgők kiváló minőségűek és egyedi ízvilágúak legyenek.

Származás: A Lamborghini birtok a Trasimeno-tó déli oldala és Panicale gyönyörű középkori falu között fekszik Umbria és Toszkána határán - Cortona és a Chiana-völgy mindössze néhány kilométerre található a birtoktól. A birtokot a 60-as években vásárolta meg Ferruccio Lamborghini, aki ezen a területen utazva beleszeretett a lágy, dombos tájba. A termőterület talaja agyagos és mészköves, ami kiválóan alkalmas a szőlőtermesztéshez, mivel jó vízelvezetést és megfelelő ásványianyag-tartalmat biztosít. Az éghajlat mediterrán, forró nyarakkal és enyhe telekkel, ami ideális a szőlő érleléséhez, mivel a hosszú, meleg szezonban a szőlőszemek tökéletesen beérnek, megőrizve természetes savasságukat és aromáikat.

Fogyasztás: Remekül illik egy tál válogatott sushihoz, vajas homárfarkhoz citromos-vajas mártással, vagy egy frissítő sonkás-dinnyés salátához , mivel élénk buborékai, ropogós savai és finom gyümölcsös jegyei remekül kiegészítik ezen ételek friss, gazdag és enyhén édes ízvilágát. Ideális fogyasztási hőmérsékelte 6-8°C fokon.

Fajta összetétel 50% Chardonnay, 50% Pinot Bianco
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Olaszország
Régió Umbria