Michael David Petite Petit 2020 (0,75L)

10.490 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Michael David Winery
Egységár: 13.986,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A Michael David Petite Petit 2020 kaliforniai bor érdekes fajtaválasztás, egy dübörgő bor. Akár csak a címkén látható két elefánt, nem lehet nem észrevenni! Két különleges fajta, Petite Sirah (85%) és Petit Verdot (15%) házasítása. A Petit Syrah-nak csak a neve apró, viszont teste nagy, rengeteg érett intenzív gyümölcsösséggel és fűszerezettséggel. Határozott tanninjai szilárd keretekbe foglalják a Petit Verdot túláradó gyümölcsösségét. Poharunkba töltve, egy hihetetlenül mély bordó bort láthatunk, némi lilás árnyalattal. Ez a szín közvetíti is a bor jellegét, akár csak a címkén látható elefántok. Egy igazi nagytestű, robusztus bor, tele érett nyár végi gyümölcsökkel. Illatában feketeszeder, áfonya, szilva köszön felénk, hogy aztán a kortyban hosszan elkísérjen minket, némi vaníliával és kifinomult fás karakterekkel kiegészülve.
Termék címkék:
California Lodi Syrah

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A kézi szüret a hűvös, kora reggeli órákban történt, hogy megőrizzék a szőlő frissességet. Aztán egészfürtös héjon áztatással igyekeztek még intenzívebben kivonni az illat-és ízanyagokat a szőlő héjából, majd acéltartályban erjedt és végül 12 hónapig francia tölgyfahordóban és amerikai tölgyfahordóban érlelték palackozás előtt.

Származás: A szőlő a kaliforniai Lodi AVA-ban termett, ahol a mediterrán éghajlat rengeteg napsütéssel, az óceán felől érkező érési időszakot elnyújtó szelekkel ideális terep a Petite Syrahnak és a Petite Verdot-nak.

Fogyasztás: Fűszeres, mézes-füstős ízvilágú nehezebb húsok mellé nagyon jól illik, de magában is remekül fogyasztható bor a kerek tanninjai miatt, ajánlott fogyasztási hőmérséklete a megszokott 16-18°C.

Fajta összetétel 85% Petite Sirah, 15% Petit Verdot
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 15%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4,0 pont
Wine Enthusiast 92 pont