Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A kézi szüret a hűvös, kora reggeli órákban történt, hogy megőrizzék a szőlő frissességet. Aztán egészfürtös héjon áztatással igyekeztek még intenzívebben kivonni az illat-és ízanyagokat a szőlő héjából, majd acéltartályban erjedt és végül 12 hónapig francia tölgyfahordóban és amerikai tölgyfahordóban érlelték palackozás előtt.
Származás: A szőlő a kaliforniai Lodi AVA-ban termett, ahol a mediterrán éghajlat rengeteg napsütéssel, az óceán felől érkező érési időszakot elnyújtó szelekkel ideális terep a Petite Syrahnak és a Petite Verdot-nak.
Fogyasztás: Fűszeres, mézes-füstős ízvilágú nehezebb húsok mellé nagyon jól illik, de magában is remekül fogyasztható bor a kerek tanninjai miatt, ajánlott fogyasztási hőmérséklete a megszokott 16-18°C.
Fajta összetétel | 85% Petite Sirah, 15% Petit Verdot |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 15% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4,0 pont |
Wine Enthusiast | 92 pont |