Monte Rossa Franciacorta Cabochon Brut Fuoriserie (0,75L)

42.990 Ft 30.095 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Monte Rossa Wines
Egységár: 40.126,67 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. július 25.
Aranysárga színű olasz pezsgő, illatában dohány, menta, eukaliptusz, mandula, praliné és lime tea is érezhető. Ízében kiegyensúlyozott, jó szerkezetű, mézes jegyekkel, kiválóan egyensúlyoz a savasság és a gyümölcsösség között; amit a citrusfélék, különösen a grapefruit jegyei határoznak meg.
Termék címkék:
Lombardia

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A Monte Rossa Franciacorta Cabochon Brut olasz pezsgő az 1985-ben megkezdett kutatás eredményeként született meg. Ekkor a Monte Rossa dombon található fajták gondosabb kiválasztása és egy új pezsgőgyártási módszer bevezetése volt a céljuk, melynek során a must első erjesztése barrique hordókban kerül sor. Az eredmények annyira ígéretesek voltak, hogy az így létrejött pezsgő a vállalat egyik védjegye lett.

Származás: A termőterület a d'Iseo-tótól délre elhelyezkedő hegyvoulat Pó-síkság felőli, déli irányban elterülő morénás dombvidékén található, Brescia környékén. Szubalpin terület, tehát 500-1000 méteres magasságban található. A szőlőültetvények a síkság és d'Iseo-tó közötti hőcsere révén kialakuló légáramlatokban gazdag hágók környékén helyezkednek el.

Fogyasztás: Jól illik a különböző tengeri ételekhez, például osztrigához, garnélarákhoz vagy homárhoz, mivel a ropogós savak és a finom buborékok kiegészítik a tenger gyümölcseinek ízét. Emellett sokoldalúsága miatt kellemes kísérője lehet könnyű előételeknek, például bruschettáknak, salátáknak vagy lágy sajtoknak.

Fajta összetétel 70% Chardonnay, 30% Pinot Nero
Alkoholfoktartalom 12.5%
Ország Olaszország
Régió Lombardia
Vivino pontszám 4.4 pont