Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Az erjesztés részben acéltartályban, ellenőrzött hőmérsékleten, részben tölgyfahordóban történik. Legalább 24 hónapig palackban finomított.
Származás: A termőterület a d'Iseo-tótól délre elhelyezkedő hegyvoulat Pó-síkság felőli, déli irányban elterülő morénás dombvidékén található, Brescia környékén. Szubalpin terület, tehát 500-1000 méteres magasságban található. A szőlőültetvények a síkság és d'Iseo-tó közötti hőcsere révén kialakuló légáramlatokban gazdag hágók környékén helyezkednek el.
Fogyasztás: Kiválóan párosítható grillezett baromfi vagy lazac ételekhez, mivel élénk savai és bogyós gyümölcsös jegyei kiegészítik e húsok ízét. Emellett fantasztikusan illik a krémes mártásokkal vagy friss salátákkal készült könnyű tésztaételekhez, frissítő és sokoldalú profiljával feldobja az étkezést.
Fajta összetétel | 60% Chardonnay, 40% Pinot Nero |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Lombardia |
Vivino pontszám | 3.9 pont |