Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Mosnel Saten Franciacorta fehérboros eljárással készül, membránprés alkalmazásávaé, az 1. és 2. préselés elkülönítésével. 12 órás, 15 °C-on történő statikus ülepítés után beoltás következik tenyésztett élesztőkkel, majd hideg hőmérsékleten történő erjesztés acéltartályban és kis fahordókban. Malolaktikus erjedés és a cuvée összeállítása előtt tartályba töltik. Tavasszal hozzáadják a tirázs likőrt liqueur de tirage-t, a palack koronás kupakot kap, és lefektetik a pezsgés kifejlődésére.
Származás: A Chardonnay szőlő a birtok keleti-délkeleti fekvésű szőlőültetvényein termett. Sík és enyhén dombos morénás területen, laza, közepesen termékeny talajokkal és közepesen mély kavicsos keverékkel.
Fogyasztás: Könnyű tengeri ételekhez, például osztrigához vagy grillezett garnélarákhoz, valamint lágy sajtokhoz, például Brie-hez vagy Camembert-hez ajánlott párosítani. Ezek a lehetőségek nem fogják elnyomni a bor finom ízvilágát és textúráját, így az ételek mellett ragyogni fog.
Fajta összetétel | Chardonnay |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Olaszország |
Régió | Lombardia |
Vivino pontszám | 4 pont |