Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A gyümölcsöt éjszaka vagy a hűvösben szüretelték gépi szüreteléssel. reggel, majd azonnal összezúzták és préselték. A levet ezután különböző aromás élesztőtörzsekkel erjesztették rozsdamentes acéltartályokban, hogy így őrizzék meg a szőlőültetvényre jellemző ízeket és aromákat. A lé 5%-át élesztővel erjesztették, 1%-át pedig hordóban erjesztették. Az erjedés után a bort három hónapig seprőn tartották. Ez a klasszikus technika fokozza a krémességet és integrálja a bor ízeit. Ez a bor már a megjelenéskor is ízletes, de 3-5 évig még fejlődni fog.
Származás: Marlborough egy lenyűgözően szép szőlőtermő vidék, amely Új-Zéland déli szigetének északkeleti sarkában fekszik. A régió védve van az uralkodó nyugati szelektől, valamint az Antarktiszról felszálló déli szelektől. A régió helyi éghajlatát mérsékli a Csendes-óceánhoz való közelsége, amely hűvös, tengeri éghajlatot teremt. Marlborough-ban van a legtöbb napsütéses óra Új-Zélandon, átlagosan több mint 2400 óra évente. Nagy napi hőmérsékleti ingadozás jellemző: a hűvös, tiszta éjszakák és a ragyogó napsütéses nappalok között nem ritka a 15 °C-os eltérés. Ez a napi hőmérsékletingadozás fontos az aromák felhalmozódása és megtartása szempontjából.
Fogyasztás: Illik a könnyed, egzotikus ételekhez, például a ropogós halas tacohoz pikáns joghurtos, lime-os és metélőhagymás mártással.
Fajta összetétel | 100% Sauvignon Blanc |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2023 |
Alkoholfoktartalom | 13% |
Ország | Új-Zéland |
Régió | Marlborough |
Vivino pontszám | 3,9 pont |
James Suckling | 91 pont |