Ramon Bilbao Crianza Tempranillo 2019 (0,75L)

5.490 Ft
Gyártó: Bodegas Ramon Bilbao
Egységár: 7.320,00 Ft/liter
A 2019-es Ramón Bilbao Crianza egy klasszikus spanyol bor, amit La Rioja tartomány egyik jellegzetes fajtájából, a Tempranillo szőlőből készítenek. Közepes testű, sötét meggypiros, majdnem gránátvörös színű bor. Tiszta és éles illatában a virágok, fekete és vörös gyümölcsök aromái, valamint a szerecsendió, a fahéj és a vanília fűszeressége dominál a tölgyfahordó aromája mellett. Ízében friss, intenzív és harmonikus, egészen gyümölcsös, közepesen savas bor jól integrált tanninokkal. Fekete gyümölcsök és fás aromák jelennek meg az utóízben.
Termék címkék:
Rioja Tempranillo

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A nagyon enyhe őszt és telet követően az áprilisi fagy csökkentette a terméshozamot. Emlékezetesnek minősített évjárat, a termés 30%-kal az átlag alatt maradt. Minden egyes parcellát gondosan megfigyeltek a ciklus során, és minden esetben az ideális pillanatban szüreteltek. A parcellákat külön erjesztették ellenőrzött hőmérsékleten (27-28ºC), és a végső házasítás a 14 hónapos, amerikai tölgyfahordós érlelés előtt történt.

Származás: A szőlő Rioja borvidék válogatott ültetvényeiről származik, ahol az alluviális és meszes talajok a jellemzőek a régióra jellemző.

Fogyasztás: Tökéletes párosítás pácolt húsokhoz, félpácolt sajtokhoz, babhoz és hüvelyesekhez, grillezett vörös húsokhoz és sültekhez.