Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Ez a spanyol vörösbor bor két eredeti Riojában őshonos, ám manapság már kevésbé használt fehérbor (Maturana Blanca, Tempranillo Blanco) háziasítása. A cél az hogy Rioja legészakibb részének bemutatása. Itt már szépen érződik az óceán hűsítő hatása, ezen a területen szüretelnek a legkésőbb Riojában. Maturana Blanca és Tempranillo Blanca fele-fele arányban háziasítják. Seprőn tartva 225 literes francia hordóban 6 hónap érés után palackozzák majd további 12 hónapig palackban folytatják az érlelést.
Származás: A Limite Norte egy 500-600 méteres magasságban fekvő fennsíkról származik, ahol az éghajlat annyira szélsőségesen kontinentális, hogy ez az egyik utolsó hely Riojában, ahol szüretelni lehet. Ahogy a főborászuk mondta: "A klímaváltozásnak köszönhetően a tavaszi fagy mostanában ritkábban fordul elő itt, így láttuk a lehetőséget, hogy ezekből a szőlőből valóban friss és savas bort készíthetünk". A termőtalaj sekély, alluviális és kavicsos, kis nedvességmegtartó képességgel. Meleg hőmérsékletet elnyelő kövek kedveznek a szőlő az érésének.
Fogyasztás: Legjobban halvány húsokhoz, vadhúsokhoz, krémes sajtokhoz (pl. gongonzola), valamint olajos és fehér halakhoz illik.