Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ramon Bilbao Limite Norte 2017 (0,75L)

14.290 Ft 7.145 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas Ramon Bilbao
Egységár: 9.526,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 23.
A 2017-es Ramon Bilbao Limite Norte Tempranillo Blanca riojai spanyol borban a pohárban élénk halványsárga színű, citrusfélék, friss csonthéjasok, fehér virágok és finom hordóaromák illatával. Ízeket kiváló savak és barátságos tanninok hangsúlyozzák, hogy ez a fehérbor tele van harmóniával, kiegyensúlyozottsággal és hosszú út előtt áll. Tökéletes fehér húsokhoz, szarvasgombás csirkéhez és gorgonzola típusú krémes sajtokhoz.
Termék címkék:
Rioja Tempranillo Blanca

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Ez a spanyol vörösbor bor két eredeti Riojában őshonos, ám manapság már kevésbé használt fehérbor (Maturana Blanca, Tempranillo Blanco) háziasítása. A cél az hogy Rioja legészakibb részének bemutatása. Itt már szépen érződik az óceán hűsítő hatása, ezen a területen szüretelnek a legkésőbb Riojában. Maturana Blanca és Tempranillo Blanca fele-fele arányban háziasítják. Seprőn tartva 225 literes francia hordóban 6 hónap érés után palackozzák majd további 12 hónapig palackban folytatják az érlelést.

Származás: A Limite Norte egy 500-600 méteres magasságban fekvő fennsíkról származik, ahol az éghajlat annyira szélsőségesen kontinentális, hogy ez az egyik utolsó hely Riojában, ahol szüretelni lehet. Ahogy a főborászuk mondta: "A klímaváltozásnak köszönhetően a tavaszi fagy mostanában ritkábban fordul elő itt, így láttuk a lehetőséget, hogy ezekből a szőlőből valóban friss és savas bort készíthetünk". A termőtalaj sekély, alluviális és kavicsos, kis nedvességmegtartó képességgel. Meleg hőmérsékletet elnyelő kövek kedveznek a szőlő az érésének.

Fogyasztás: Legjobban halvány húsokhoz, vadhúsokhoz, krémes sajtokhoz (pl. gongonzola), valamint olajos és fehér halakhoz illik.

Fajta összetétel 50% Tampranillo Blanca, 50% Maturana Blanca
Típus Fehérbor
Évjárat 2017
Alkoholfoktartalom 12.8%
Ország Spanyolország
Régió Rioja
Vivino pontszám 4,0 pont