Mar de Frades Albarino 2022 (0,75L)

8.390 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas Ramon Bilbao
Egységár: 11.186,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A 2022-es Mar de Frades Albariño egy fényes, halvány citromsárga színű spanyol bor, szikrázó lime tükröződésekkel, amelyek csábítanak a bor felfedezésére. Illatában friss és intenzív, trópusi gyümölcsök (mangó és maracuja) érződnek, ugyanakkor a vadvirágok, eukaliptusz és menta jegyei is jelen vannak. Ízben frissítő, ugyanakkor sima és ízletes, sós és ásványos jellegéből fényt sugárzó bor. A Mar de Frades Albariño egy olyan bor, amely frissességével és testességével magával ragad, egyensúlyt teremtve a finom elegancia és a vonzó volumen között.
Termék címkék:
Albarino Rías Baixas

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Az Albariño szőlőt aprólékos kézi szüreteléssel szedték ládákba. A pincészetbe érve a fürtök kézi válogatása követte, melynek során a legjobb szőlőszemek osztályozták a későbbi feldolgozáshoz. A szőlő macerálása a Ganímede-módszerrel történt, hogy a szőlőből minden aromapotenciált kihozzanak. Az érlelés rozsdamentes acéltartályokban történt seprőn tartva, a bor hosszú élettartamának és térfogatának biztosítása érdekében.

Származás: Ez a tiszta atlanti karakterű bor Rías Baixas régióban 60 ha-on termett csodálatos Albarino szőlőből készült.

Fogyasztás: Harmonizál a leveses halas rizsételekkel, zöldséges vagy tengeri paellákkal, tengeri herkentyűs salátával vagy pácolt hallal.

Fajta összetétel 100% Albarino
Típus Fehérbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Spanyolország
Régió Rías Baixas
Vivino pontszám 4.2 pont
James Suckling 90 pont