Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Az erjesztés kis francia tölgyfahordókban történik, ellenőrzött hőmérsékleten, hogy az aroma- és színkiemelés maximális legyen. Ezt követően a malolaktikus erjedés következik szűrés nélkül, csak a seprő mozgatásával, batonnage segítségével történik. 24 hónapig érlelték a bort Allier francia tölgyfahordókban.
Származás: Az ültetvények nyolc különböző faluban találhatóak Haro közelében, 90 évnél idősebb szőlőültetvényekkel. Minden évben a legjobbakat választják ki a Mirto számára. Ehhez az évjárathoz a szőlők Cuzcurrita területéről származnak, ahol talaj homokos, kavicsos folyami kövekkel. A 2015-ös borászati ciklus, magas színvonalú volt. A tavasz hideg volt, ami egy átlagos évhez képest a vegetációs ciklus lelassulását okozta. A nyár meleg és csapadékszegény volt, optimális érettségi szintet és egészségi állapotot eredményező évjáratot generálva, ami Rioja egyik kiváló termését eredményezte, amit gondos válogatással október első hetétől szüreteltek.
Fogyasztás: Gombás és szarvasgombás ételek, fűszeres pörköltek és lágy sajtok, vadpörköltek és étcsokoládé alapú desszertek mellé kiválóan párosítható.
Fajta összetétel | 100% Tempranillo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2016 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rioja |
Vivino pontszám | 4.3 pont |