Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Kézzel szedett szőlő, mert Rioja Baja meredek, zord terepen ezt géppel nem lehet megcsinálni. A szüret után a szőlőt traktorral szállítják a pincészetbe. Hőmérséklet-szabályozással ellátott rozsdamentes acél tartályokban eltávolítják és erjesztik. A macerálás után a bort francia és amerikai tölgyfahordók kombinációjában helyezik el 6 hónapig. Ezután a bor a pincébe kerül, és még 6 hónapig palackban érlelődik, mielőtt forgalomba kerül.
Származás: Ez a bor az egyetlen birtokról származik, amelyet Ramón Bilbao birtokol Rioja Baja környékén, egy Tudelilla nevű kisváros közelében. A szőlőültetvény mintegy 700 méteres tengerszint feletti magasságban található. A talaj nagyon szegényes és tele van kavicsokkal. Ez ideális a szőlő megfelelő éréséhez, a kavicsok szigetelő hatásának köszönhetően. A dűlő Tempranillo és Garnacha szőlőfajtákkal beültetett, körülbelül 30 éves. Annak ellenére, hogy Rioja Baján található, ahol az éghajlat melegebb, mint a Rioja Altában, a magas magasság hűvösebb éjszakákat biztosít, lehetővé téve a szőlő jó savtartalmát.
Fogyasztás: Ez a bor, mint minden riojai bor, jól kombinálható ételekkel, különösen tapasokkal, sült vöröshúsos ételekkel, vadakkal és érett sajtokkal.