Roberto Carlos 1,68 cm-es magassága ellenére nagy technikával és gyorsasággal rendelkezett. 1995-96 között az Internazionale csapatában játszott, ekkor került barátságba Fabioval, ezt a barátságukat a bor szeretete és készítése aztán tovább mélyítette.
A Chianti Itália leghíresebb vörösbora, neve azonos Toscana tartomány egyik ősi bortermelő területének nevével, mely a Firenze, Arezzo, Siena és Grosseto környéki településekre terjed ki. Általában házasítás, azaz cuvéé, melyben a döntő szerep a Sangiovese fajtáé, de előfordul tiszta Sangiovese is, mint ebben a borban.
Mély, rubinvörös szín. Illatában friss, de erőteljes illatú piros bogyós gyümölcsök, balzsam, vanília és bőr, ízben ez bársonyos tannin szerkezettel egészül ki. A szüretet szeptemberben, kézzel a kora reggeli órák hűvösében végezték. Acéltartályban erjedt, majd 24 hónapig barrique hordóban érlelt.
- Szőlőfajta: Sangiovese, hozamkorlátozással erősen terhelt ültetvényről
- Ültetvény: Olaszország, Chianti
- Alkohol: 14%
- Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 fok, szellőztetni érdemes
- Ételpárosítás: prosciutto, paradicsomos-parmezános tészta
|