Roger Goulart Gran Reserva Brut Josep Valls 2019 (0,75L)

9.690 Ft 8.900 Ft
8%
Menny.:db
Gyártó: Roger Goulart Vinos
Egységár: 11.866,67 Ft/l
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

A 2019-es évjáratú Roger Goulart Gran Reserva Brut Josep Valls egy halványsárga színű spanyol cava, tiszta, fényes, finom buborékokkal és enyhe koronaképződéssel a felszínen. Az illatban nagyon friss érzetet nyújt gyümölcsös túlsúllyal, egzotikus beütéssel, pirított és krémes háttérrel, valamint süteményes és virágos jegyekkel. A szájban élénk, nagyon kellemes savak az és enyhén ropogós szénsavasság nagyon jól integrálódnak. A hosszú érlelési időszakból és az élesztővel való hosszú kapcsolatból eredő enyhén édes érzet tartós lecsengéssel, nagyon elegáns illattal és a krémesség finom jegyeivel párosul.

Termék címkék:
Chardonnay Penedés

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A pezsgőhöz felhasznált szőlőket hajnalban szüretelték, hogy elkerüljék az oxidációt és garantálják a szőlő frissességét. A szőlőt préselés előtt hűtik az aromák elvesztésének elkerülése érdekében. A préslé hozama 50%, a must statikus erjesztése alacsony hőrmérsékleten, 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.

Származás: A Xarel-lo a Penedès őshonos fajtája, egy karakteres és jó szerkezetű szőlőfajta, ami alkalmassá teszi a hosszú érlelésű cavákhoz. A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.

Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.

Fajta összetétel 35% Chardonnay, 35% Xarel-lo, 15% Macabeo, 15% Parellada
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Spanyolország
Régió Penedés
Vivino pontszám 3,8 pont
James Suckling 91 pont