Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Roger Goulart Organic Cava Brut Reserva 2019 (0,75L)

8.590 Ft 6.000 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Roger Goulart Vinos
Egységár: 8.000,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 23.
A 2019-es Roger Goulart Organic Cava Brut Reserva egy halványsárgás, halványzöldes fényű, tiszta és fényes spanyol cava, jó buborék-képződéssel és enyhe habképődéssel a felszínen. Az illatban intenzív gyümölcsös jegyek, amelyek friss fehér gyümölcsökre emlékeztetnek citrusos háttérrel, enyhe virágos érzéssel és a finom seprőn való érlelés enyhe jegyeivel, összességében nagyon friss és közepesen hosszú intenzitású. A szájban gyümölcsös aromákkal, élénk és friss savakkal, enyhe édességgel, ami nagyon kellemes egyensúlyt és eleganciát kölcsönöz neki. A hosszan tartó befejezése során nagyon elegáns illattal, finom érlelési és krémes jegyekkel zárul.
Termék címkék:
Macabeo Penedés

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőket külön dolgozzák fel, majd préselés előtt hűtik az aromák elvesztésének elkerülése érdekében. A préslé hozama 50%. Statikus harmatosítás alacsony hőmérsékleten, a must erjesztése 16-18ºC-on, történik válogatott élesztővel. Az alapbor jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel rendelkezik. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés a 30 méterrel a felszín alatt található pincékben történik, ahol egész évben állandó a 14º C-os hőmérséklet.

Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.

Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.

Fajta összetétel 50% Macabeo, 30% Parellada, 20% Xarel·lo
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Spanyolország
Régió Penedés
Vivino pontszám 3,9 pont
James Suckling 92 pont