Ronaldinho R One Salento Primitivo IGP 2018 (0,75L)

13.390 Ft 6.695 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Fabio Cordella Wines
Egységár: 8.926,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Ronaldinho 2008-2011 között az AC Milan csapatában játszott, ekkor született meg a barátság Fabio és Ronaldinho között, ami máig is tart. Kettejük borok iránti szeretete fogalmazódik meg ebben a borban. Amilyen sikertörténettel bír Ronaldinho, olyan nagy felfutása volt ennek az ősi fajtának, a Primitivonak az utóbbi évtizedben. A fajta Kaliforniában Zinfandel néven mutatkozik be. A 2018-as Ronaldinho R One Salento Primitivo buja, nagy volumenű, fűszeres, simulékony tanninokkal bíró olasz bort ígér.
Termék címkék:
Chianti

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Hagyományos eljárás alapján érlelik: a héj pár napig a muston tartva hűtött körülmények között, a szín és ízvilág mélyítése és a gyümölcsös jegyek kinyerése végett, majd 18 hónap barrique hordós érlelés következett.

Származás: A borhoz a szőlőt hagyományos Puglia-i alberello, azaz bokorművelésű idősebb tőkékről kézzel szedték és válogatták. A szüret augusztusban volt, a fajta korai érése miatt.

Fogyasztás: Párosítása tökéletes pecorino vagy parmigiano sajtokkal, vagy ezekkel gazdagon ízesített bazsalikomos-paradicsomos tésztával illetve vörös húsokkal, pl. borjúbordával.

Fajta összetétel 100% Primitivo
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Olaszország
Régió Puglia