Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A kézi szüret után tölgy hordókban történt a fermentáció, ellenőrzött hőmérsékleten. Az erjedési folyamat 26-29 °C közötti hőmérsékleten zajlott. 12 nap elteltével az összes cukor alkohollá alakult, a nedű azonban még 10 napig érintkezett a héjjal, hogy további aromákat és tannint vonjon ki belőle.14 hónapig francia tölgyfa hordóban való érés után került palackozásra.
Származás: A bor Argentína méltán híres Mendoza borvidékén található Ucco-völgyből érkezett. Itt áll a Bodegas Salentein központja az Andok lábánál, egy magányos magaslaton. A Numina borhoz használt szőlőültetvény neve "El Oasis". Ez a dűlő a legalacsonyabban fekvő, de a leghosszabb tenyészidőszakkal rendelkezik, így egy gyönyörű érett Cabernet Franc-t kapunk.
Fogyasztás: Ez az erőteljes, mégis elegáns bor kiváló partnere a kiadós vörös húsoknak és az érett félkemény sajtoknak.
Fajta összetétel | 100% Cabernet Franc |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 15% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.2 pont |