Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt a legmodernebb gépekkel szüretelték még kint a szőlőben, így csak a bogyók kerültek a pincészetbe. Ott a szőlők közvetlenül közvetlenül a pneumatikus présekbe kerültek, hogy a mustot elválasszák a héjtól és a magoktól. Ezt követően hideg statikus bogyózási folyamatot végeztek. A folyamat végén a tiszta mustot egy másik tartályba töltötték, ahol megkezdődhetett a 18 napig tartó alkoholos erjedés, melynek befejezése után a kész bort 3 hónapig a tartályokban hagyták a palackozásig.
Származás: A Finca La Pampa szőlőültetvények különböző parcelláiról származó szőlőből készült, amelyek 1250 és 1300 méteres tengerszint feletti magasságban találhatók. Ezeket a szőlőültetvényeket 2007-ben művelték. A birtokok talaja sekély, köves, kiváló vízáteresztő képességű és alacsony szervesanyag-tartalmú. A szőlőtőkék kiegyensúlyozottak, kétoldali kordonrácsos rendszerben tájoltak, alacsony terméshozamúak. Hatékony csepegtető öntözésvezérlés és megfelelő lombkoronagazdálkodás az optimális érés érdekében.
Fogyasztás: Kiválóan párosítható grillezett garnélarákkal és zöldségnyársakkal, citrusos ceviche avokádóval vagy friss kecskesajt és gyógynövény saláta mellé, mivel ropogós savai, élénk citrusos ízei és gyógynövényes jegyei remekül kiegészítik ezen ételek könnyű és frissítő tulajdonságait.
Fajta összetétel | 100% Sauvignon Blanc |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2023 |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 3.7 pont |
Wine Spectator | 89 pont |