Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2019-es termesztési szezon sok téli esővel és hideg hőmérséklettel kezdődött. Az enyhe körülmények egész nyáron fennmaradtak, időnként hőhullámmal, ami lehetővé tette a szőlő lassú és egyenletes érését. A 2019-es évjárat kiváló minőségű és viszonylag nagy terméshozamú évjárat volt, kiegyensúlyozott savakkal és kiváló ízekkel. A pezsgő 21%-ban hordós erjesztést kapott.
Származás: A 'méthode champenoise' eljárással készült Schramsberg Crémant Demi-sec egy finom, nem száraz pezsgő: egy eredeti amerikai. A Crémant franciául krémeset jelent, és hagyományosan könnyed pezsgőre utal, az átlaghoz képest krémesebb textúrát mutat, élénk gyümölcsízzel. A Schramsberg 1972-ben készítette első Crémantját. Szigorú tanulmányozás után Jack és Jamie Davies egy egyedülálló kaliforniai szőlőfajtát, a Flora-t (a Sémillon és a Gewürztraminer keresztezése, amelyet a UC Davisben fejlesztettek ki) választották ki e pezsgő alapanyagául. A Flora egyesíti a Gewürztraminer gyümölcsös fűszerességét a Sémillon erejével, mélységével és ásványosságával. A degorzsálást megelőző 2,5 éves élesztőn történő érlelés komplexitást kölcsönöz a bornak, ugyanakkor a pezsgő 20 évig vagy még tovább is megőrzi fiatalos vonzerejét.
Fogyasztás: A Crémant édessége finom, és remek egyensúlyt biztosít a desszertekhez, például gyümölcstortákhoz, párolt gyümölcsökhöz, könnyű süteményekhez, pudingokhoz, egzotikus sorbetekhez, mézeskalácshoz és crème brulée-hez. A fűszeres ázsiai ételek széles skáláját, valamint a kék sajtokat is kiegészíti, és különösen jól illik a libamájhoz.
Fajta összetétel | 55% Flora, 26% Chardonnay, 19% Pinot Noir |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 12.2% |
Ország | USA |
Régió | California |