Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A friss aromák megőrzése érdekében a szőlőt kíméletesen egészfürtös módszerrel préselték. A bor egynegyedét rozsdamentes acéltartályban, a bor másik negyedét új, a fennmaradó 50%-ot pedig régebbi francia tölgyfahordóban erjesztették. A hordós kezelés megőrzi a gyümölcsök alapvető tisztaságát, miközben finom tölgyfából készült komplexitást ad hozzá. A bor, amely nem esett át malolaktikus erjedésen, hét hónapig érlelődött, hetente fel is kevertek (ún. battonázs vagy 'bâtonnage' technológiával) a szájíz fokozása érdekében.
Származás: A Stag's Leap Chardonnay borok a hűvösebb déli Napa-völgyi dűlőkből származnak, ahol a San Pablo-öböl ködje a vegetációs időszak alatt hűti a szőlőültetvényeket, így a frissesség, a savak és a vibrálósság ideálisan megmarad. A gyümölcsök nagy része Carnerosból származik, ami citrusos, ásványos és ropogós almás jegyeket biztosít. Kis százalékban Oak Knollból származik, amely inkább trópusi és csonthéjas gyümölcsökkel jellemezhető.
Fogyasztás: Próbálja ki nyelvhalhoz egyszerű citromos-vajas mártással, vagy lime-lében, szójában és mézben pácolt, sült fésűkagylóval.
Fajta összetétel | 99.5% Chardonnay, 0.5% Muscat Canelli |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4.3 pont |
James Suckling | 90 pont |
Wine Enthusiast | 91 pont |
Wine Spectator | 89 pont |