Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A kézzel szüretelt szőlőt gyengéden bogyózták és gravitációsan kis méretű nyitott tetejű edényekbe töltötték, amelyeket 5-7 napig hűtöttek, majd felmelegítettek az erjesztéshez. A gyors, meleg, "vad" erjedést követően a bort préselték, végül közvetlenül francia tölgyfahordókba töltötték. A bor hordós pincében a téli hónapokat követően természetes módon malolaktikus erjedésen ment keresztül, amint a hőmérséklet tavasszal ismét melegedni kezdett. A bort ez idő alatt gondosan figyelemmel kísérték, és miután a másodlagos erjedés befejeződött, a borászcsapat szigorú házasítási és osztályozási döntéseket hozott.
Származás: A szőlő ehhez a borhoz az Awatere-dűlőnkből származik, amely az Awatere folyó teraszain található, a Tapuae-o-Uenuku hegységgel szemben. Az Awatere átlagosan sokkal hűvösebb, szárazabb és szelesebb, mint Marlborough más alrégiói, ami hosszabb tenyészidőt és intenzívebb ízfejlődést eredményez.
Fogyasztás: Ételpárosítás: Marokkói fűszerezésű bárányhús sült karfiollal
Fajta összetétel | 100% Pinot Noir |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 13% |
Ország | Új-Zéland |
Régió | Marlborough |
Vivino pontszám | 4,0 pont |