Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TOHU AWATERE VALLEY SAUVIGNON BLANC 2021

TOHU AWATERE VALLEY SAUVIGNON BLANC 2021

A borhoz felhasznált szőlő teljes egészében -Marlborough régió, csodálatos Awatere-völgyében található-dűlőkről származik. Fantasztikus illat kavalkáddal gyönyörködtet. Grapefruit és a trópusi gyümölcsök sorát mutatja illatban, friss fűszernövények és zöldpaprika jegyeivel. Ízben nagyon koncentrált a lédús, érett citrom, lime és ropogós zöldalma jegyek. Ízletes ásványosságával a bor tiszta, élénk és hosszan friss lecsengéssel búcsúzik.

 

Az Awatere-völgy egyes dűlőin gépekkel szüretelnek. A gépek lehetővé, hogy a szőlőszem nem sérül, így az íz- és aromavegyületek tökéletes megmaradnak a borban. A szőlőt rozsdamentes acél tartályokba préselik és alaposan kiválasztott élesztőt törzsekkel oltják be. Az erjesztést hűvös hőmérsékleten végzik, így a bor megőrzi élénk savait és aromáit; minden egyes szakaszos fermentáció általában körülbelül 21 napig tart. Az erjedés befejezése után a borokat rövid ideig a seprőn hagyják, majd a fejtést követően ismét rozsdamentes acél tartályokba rakják érlelésre. Az egyes tételek gondos kiválasztása olyan végső blendet eredményez, amely igazán be tudja mutatni az Awatere-völgy elképesztő arcát.

A szőlők négy különböző szőlőültetvényről származnak, amelyek az Awatere-völgyben találhatók. Az Awatere hűvösebb, szárazabb és szelesebb, mint Marlborough többi régiója, és összességében hosszabb és hűvösebb az érési ideje. Ezek a klimatikus viszonyok a fiatal, termékeny folyóteraszokon elhelyezkedő szőlőültetvényekkel kombinálva jellegzetes, ásványos és gyümölcsös ízű borokat eredményeznek. A 2020/2021-es évjártat nedves és változékony virágzási körülményekkel kezdődött, aminek következtében a fürtök kevesebb bogyót és összességében alacsonyabb termést eredményeztek. A nyár tökéletes száraz és meleg feltételei ideális érési feltételeket és korai szüretet eredményeztek, az első szőlőt március 17-én szüretelték.