Tohu Whenua Awa Pinot Noir 2019 (0,75L)

15.290 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Tohu Wines
Egységár: 20.386,67 Ft/l
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A Tohu Whenua Awa Pinot Noir új-zélandi bor egy igazán komplex és elegáns szerkezetű Pinot Noir, ami kizárólag az Awatere-völgyi dűlők szőlőiből készült. Sötét gyümölcsös aromák, erdei talaj és harmonikusan fűszeres, füstös tölgyfahordó jegyei jellemzik. Komplex és elegáns szerkezetű bor, amelyet lágy, selymes tanninok egyensúlyoznak. Hosszú, hosszan tartó és szájat betöltő lecsengés.
Termék címkék:
Marlborough Pinot Noir

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A 2018/2019-es termesztési szezon a virágzás időszakában némi bizonytalan időjárással kezdődött, amit meleg és száraz nyár követett. A szőlőt optimális érettségi állapotban szüretelték, ami egy kiemelkedő aromatikájú, ízsúlyú és textúrájú bort eredményezett. A kézzel szüretelt szőlőt kíméletesen lefejtették, majd hét napig nyitott tartályokban hűtötték. A gyors erjedés érdekében felmelegítve; a bort közvetlenül a Pinot Noir francia tölgyfából készült barrique hordókba préselték a télre. Szigorú házasítás és hordós szekció, majd a végső házasítás még néhány hónapig ülepedett, mielőtt finomítás és szűrés nélkül palackozták.

Származás: Awatere Valley Marlborough, Új-Zéland. Blokk: Araroa, 2002-ben ültetett. 5,1 ha. A talajok a sekély és mély iszapos vályogtól a finom homokig váltakoznak.

Fogyasztás: Ételpárosítása ideális bárányhússal, paradicsomos-korianderes salátához.

Fajta összetétel 100% Pinot Noir
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország Új-Zéland
Régió Marlborough
Vivino pontszám 3.9 pont