Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőültetvényeinkről származó szőlőt a szüretelést követően zúzták és préselték, a lé 60%-át idősebb tölgyfahordókban erjesztették, a többit pedig acéltartályban. 8 hónap elteltével a bort eltávolították a seprőről, majd finomították és palackozták.
Származás: A Marlborough borvidéken elhelyezkedő birtokról származik ez a Pinot Gris. A szőlőt a Waihopai Echelon és a Cowslip Valley szőlőültetvényekről szüretelték. A terület hűvös, de napsütéses klímáját erősen meghatározza a Csendes-óceán közelsége. Bár Marlborough leginkább a Sauvignon Blanc és Pinot Noir fajtákról ismert, érdemes Pinot Gris-t is kóstolnunk innen, mivel a Wairau, Waihopai és Awatere völgyek kavicsos altalajai, hordalékos vályogtalajok és a hüvősebb klíma ideális termesztési feltételeket biztosítanak.
Fogyasztás: Ez a Marlborough Pinot Gris remekül illik a tenger gyümölcseihez, különösen a kagylókhoz (pl. fésűkagyló). Ajánlott 10-11 fokra behűtve fogyasztani.