Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szüret után a szőlő a leggyorsabb úton érkezik a pincészetbe. Itt kiválasztják és gondosan összetörik. Az erjedés rozsdamentes acé tartályokban és kisméretű fában történik, szabályozott hőmérsékleten. Az erjedést több hónapos tölgyfahordós érlelés követi.
Származás: Caliterra a chilei Colchagua-völgyben található, a pincészetet 1996-ban alapították, amikor a boripar két ismert neve egyesítette erőit: az amerikai Mondavi család és a chilei Errazuriz család. A Colchagua mediterrán éghajlata ideális a szőlőtermesztéshez, ahol az egyenlítő közeli melegét a Csendes-óceán hűsítő hatása enyhíti. A völgy lábánál lévő lejtők gránittal dúsított talaján, a környező Andoktól lemosódó iszap és agyag hatására a völgyet övező lejtőkön fejlődnek a szőlőtőkék. A talajok nagy változatossága, a szőlőhegyek magassága és a napsütésnek való kitettsége teszi ezt a terroirt egyedülállóvá az elegáns, strukturált és kiegyensúlyozott borok előállításához.
Fogyasztás: Kapribogyószósszal, ossobucóval vagy mandulával készült spenótos gratinhoz tökéletes kísérőborként.