Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt március 19. és március 27. között kézzel szüretelték, majd gondosan a pincészetbe szállították, ahol ellenőrizték, préselték és rozsdamentes acéltartályokba helyezték, 15%-ban egész fürtökben, alkoholos erjesztés céljából. A teljes macerációs idő 8 és 20 nap között volt. Ezután a bort 14 hónapig érlelték francia tölgyfahordókban.
Származás: A szőlőt a Csendes-óceántól 12 kilométerre fekvő Aconcagua Costa szőlőültetvényről szerzik be. A 2005-ben és 2009-ben betelepített terület talaja vékony agyagos szerkezetű rétegekből áll, és agyagra és metamorf kőzetre (pala/sziklára) helyezett ásványi jegyek vannak jelen az ezeken a szőlőültetvényeken termesztett borokban. Aconcagua Costa Syrah-nak jót tesz a Csendes-óceán hűsítő hatása, valamint a régió palás talaja, melyek együttesen egy könnyed és aromás változatot alkotnak ebből a klasszikus szőlőfajtából. Az Errazuriz úgy döntött, hogy Shiraz helyett Syrah-nak nevezi, mert sokkal több közös vonása van az északi Rhône-i borvidékkel.
Fogyasztás: A fenséges párosítás érdekében élvezze olyan pikáns ételekkel, mint a lassan sült barbecue bordák vagy a fűszeres marhahúsos sültek.