Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szüret után a szőlőt lefejtették, majd tartályba szállították "egész bogyós" erjesztéshez. A bor felét nyitott cementtartályokban erjesztették, rendszeres lefejtéssel és átpumpálással a tannin és a szín kivonása érdekében. A másik felét zárt rozsdamentes acéltartályban erjesztették, és 8 óránként átpumpálták. A borokat a teljes alkoholos erjedés előtt préselték, hogy biztosítsák a lágy tanninokat és elkerüljék a túlzott extrakciót. A bort 12 hónapig érlelték 2. és 3. töltésű hordókban.
Származás: A házasításhoz használt szőlő elsősorban Stellenbosch területéről származik, és olyan területekről származó válogatott parcellákkal keveredik, mint például Durbanville. Az négy egymást követő száraz téli szezon után a 2019-es, majd a 2020-as esőzéseknek sikerült némi enyhülést hozniuk. A plusz víz hatása azonnal érezhető volt a szőlőkben, és különösen jó, erőteljesebb vegetációs időszakot tudhattunk magunk mögött. Ez azt jelentette, hogy szőlészeti csapatnak nagy figyelmet kellett fordítania a lombkorona-gazdálkodásra, hogy biztosítsa az egyenletes érést és azt, hogy a szüret napján egészséges fürtök kerüljenek a borászatba.
Fogyasztás: Ez a bor önmagában is elragadó, de sikeresen párosítható a füstös dél-afrikai grillhúsok kvintesszenciájához, valamint azok zöldséges alternatíváihoz, vagy akár egy aromás curryhez is.