Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2017-es év betakarítása nagyon korai volt, amit a meleg éghajlat segített, amely felgyorsította a vegetatív ciklust. Ez a Bilbao Ramón egy 100%-ban Garnacha vegán bor, amelyet kezdeti macerálási eljárással dolgoztak ki, hogy aromáit és színét kivételes módon megőrizzék. Az ezt követő fermentáció 24 °C-on betonban megy végbe, majd különböző anyagokban, például amforákban, 500 literes hordókban és ismét betonban érlelődik. 225 literes francia hordóban 10 hónapig halad át a hordón.
Származás: Ez 100%-ban Garnacha fajtából készül, 560-600 méteres tengerszint feletti magasságban, a Rioja délkeleti részén fekvő, mediterrán hatású Monte Yergában 1977 és 2014 között telepített szőlőültetvényeken termesztik a szőlőt. A magasság és a szellő mérsékli a nyári meleget, frissességet adva a bornak.
Fogyasztás: Igény szerint néhány évig pincébe kerül, de azonnal fogyasztható is. A Garnacha jelenlétének köszönhetően ideális párosítása a vörös húsok, a pácolt sajtok és a tollvadászat.