Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt alacsony hőmérsékleten macerálják. A préslé hozama 50%. A must erjesztése 16-18ºC-on, válogatott élesztővel történik. Az alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel rendelkeznek. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés a 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.
Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.
Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.