Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték 400 kg-os tartályokba. Közvetlenül a szőlő átvétele után a fürtöket kíméletesen, nagyon alacsony nyomáson préselték, hogy a héj ne adjon színt a mustnak. Ezután a mustot tisztították, majd lefejtették, hogy a válogatott szárazélesztővel megkezdődjön az erjedés, amely 15 napig tartott 16-18 °C-on. A bor további 15 napig a héjon, végül pedig 5 hónapig a borseprőn maradt.
Származás: A Finca el Oasis szőlőültetvények különböző parcelláiról származó szőlőből készült, amelyek 1150 és 1200 méteres tengerszint feletti magasságban találhatók. A birtokok talaja sekély, köves, kiváló vízáteresztő képességű és alacsony szervesanyag-tartalmú. Kiegyensúlyozott, kétoldali kordonrácsos rendszerben tájolt, alacsony terméshozamú szőlőtőkék. Hatékony csepegtető öntözésvezérlés és megfelelő lombkorona-gazdálkodás az optimális érés elérése érdekében.
Fogyasztás: Remekül illik grillezett garnélarákos tacókhoz mangó salsa-val, avokádós és korianderes ceviche-hez, vagy friss zöld salátához grillezett csirkével és citrusos öntettel.
Fajta összetétel | 100% Malbec |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 3.7 pont |