Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították. A fürtöket kézzel válogatták és bogyózták. A mennyiség 73%-át 225 literes használt tölgyfahordókban, a fennmaradó 27%-ot pedig kis rozsdamentes acéltartályokban mikrovinifikálták. Az erjedés előtt 10-12 °C-os hideg macerációt végeztek. Az erjedés során 28-30 °C-on, válogatott élesztővel történt az erjesztés. Az erjedés utáni macerációt követően a bort lefejtették és francia tölgyfahordókba töltötték, ahol malolaktikus erjedés zajlott. A teljes macerációs idő körülbelül 16-20 nap volt, a tölgyfában töltött idő pedig 16 hónap.
Származás: A szőlők a La Pampa birtok ültetvényeiről származik, amely 1300 méter tengerszint feletti magasságban található az Uco-völgyben, Mendoza borvidékén. A hideg éghajlat és a nagymértékű nappali hőingadozás, valamint a kalcium-karbonátokban gazdag homokos köves talajok és a fenntartható szőlőültetvény-gazdálkodás egyedülálló feltételeket kínál a legjobb minőségű Malbec szőlő előállításához.
Fogyasztás: Tökéletesen passzol a grillezett húsokhoz, például steakhez vagy bárányhúshoz, és kiadós pörköltekhez vagy rakott ételekhez is kiváló választás.