Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bodegas Callia argentin borászat

A méltán híres Salentein borászat „kistestvére”, 2003-ban alapította Myndert Pon (a Salentein alapítója) holland üzletember. Célja, hogy Mendoza mellett Saltában is készítsenek kiváló, világszínvonalú borokat. Ezt a helyikkel együttműködve sikerült elérnie, miközben felkarolta a kultúrájukat, s megosztotta velük a borok iránti szenvedélyét.

A pincészet Argentínában, az Andok lábánál a Tulum-völgyben található San Juan tartományban. San Juan tökéletes helyszín a szőlő és bortermelésre, évente átlagosan 330 nap a verőfényes napok száma és átlagos csapadékmennyisége 90 mm/év. Maga az épület modern és innovatív antiszeizmikus technikával épült, míg körülötte igyekeztek meghagyni mindent változatlanul és meghagyták az őshonos növényflórát. Állandó napsütés, enyhe és száraz szelek, roppant változatos üledékes talaj és a hegyekből érkező kristálytiszta hóolvadék vize jellemzi az itteni szőlőültetvényeket, melyekben döntően Malbec, Syrah, Tannat és Bonarda, valamint Chardonnay és Viognier szerepel.

Két farmja van a pincészetnek a Tulum-völgyben, az egyik a Caucate megyében, a másik pedig a Finca de Julio területén található. Általában 630 méterre helyezkednek el a tengerszint felett az ültetvények, hordalékos talajon, amit roppant változékony feltalaj borít, legyen az akár köves, agyagos, vagy homokos. Az ültetvények eltérő szerkezete annak ellenére, hogy nehezebbé teszi a szőlőtermesztést, lehetőséget ad arra, hogy azonos területen, de különböző környezetben eltérő karakterű borokat készítsenek.

Rendezés: