Familia Geisse Vinhedos

Mario Geisse, chilei borász szerelme a bor iránt már gyermekkorában kezdődött, a családjában a bor a mindennapi élet része volt. Amikor ez a szerelem kiteljesedett a brazil pezsgőt globális attrakcióvá változtatta, létrehozva a Vinícola Família Geisse-t. 1976-ban Moét Chandon felkérte, hogy nyissa meg a cég piacát Latin-Amerikában. Geisse megérkezett Brazilia déli részére és korábbi tapasztalatai alapján látta, hogy a régióban minden adott ahhoz, hogy kiváló minőségű szőlőt termesszen habzóborok előállítására. Több éves kutatómunka után Pinto Bandeira eddig ismeretlenebb részét találta a legalkalmasabb területnek. Az ültetvényeket a Vinhos de Montanha-ban, azaz a Borhegységben telepítette, több mint 800 méter magasságban.

Két nemes szőlőfajtára koncentrál: a Pinot Noir és a Chardonnay az alappillérei szenvedélyének, a mennyiségi termelést elutasítja. Célja magas szintű pezsgők létrehozása, amelyek az idő előrehaladtával nagyon jól fejlődnek. A habzóborok hagyományos technikával készülnek. A Geisse család több vonalon készít pezsgőket. A Cave Amadeu minden nap szeretne örömet okozni a minőségi pezsgő rajongóinak; a Cave Geisse Dél-Amerika legjobb, nemzetközileg díjazott pezsgőit állítja elő; a Don Jorge pedig a luxus kategóriát képviseli. A Geisse habzóborok legtetején pedig a Victoria Geisse tételek állnak, amely a Grand Cru minőségű parcellák esszenciája. 

Jancis Robinson, Oz Clarke, Wine Enthusiast, Decanter és a Forbes Magazin imádja, reméljük nektek is tetszeni fog!