Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Babich Black Label Sauvignon Blanc 2022 (0,75L)

7.790 Ft
Gyártó: Babich Wines
Egységár: 10.386,67 Ft/liter
A Sauvignon Blanc és Új-Zéland kéz a kézben járnak mostanában, itt születnek a világ leghíresebb Sauvignon Blanc borai. A Babich Black Label Sauvignon Blanc új-zélandi bort 2005 óta készíti a pincészet, parfümös, ropogós karakterisztikákkal felruházott tétel, mely egyben komplex és mély ízvilággal bír. Illatában papaja, guáva, maracuja jelenik meg, grapefruittal és egy kis zöld pézsma fűvel. Ízére egzotikus gyümölcsösség jellemző egressel, mangóval, barackkal, valamint kerek testtel. Kifejező és erőteljes bor, egy csipetnyi jalapeno-s aromával, valamint a lecsengés alatt hosszantartó fűszerességgel.
Termék címkék:
Marlborough Sauvignon Blanc

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt Marlborough különböző részén elhelyezkedő saját birtokokról szüretelték március végén illetve április elején, majd kíméletesen préselték és hűthető acéltartályba töltötték, ahol a fermentáció során vadélesztős erjesztést is használtak és almasavat is bontottak, amitől a bor még komplexebb aromákat mutat. A tételeket külön kezelték, majd házasították és palackban érlelték tovább.

Származás: A Marlborough borvidéken elhelyezkedő birtokról származik ez a Sauvignon Blanc bor. A borvidéket hűvös éghajlat jellemzi, ahol magas a napsütéses órák száma, a csapadék azonban kevés. Az éghajlat és a szőlő által kedvelt talaj adja azt a kombinációt, ami lehetővé tette, hogy Marlborough a világ egyik legkedveltebb Sauvignon Blanc termőhelye legyen.

Fogyasztás: Kifejezetten jó párja tengeri herkenytyűknek, osztrigának, jól behűtve.