Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Az e borhoz felhasznált szőlőt a szüret kezdetéhez közel, a borászati érettség korábbi szakaszában szüretelték, hogy a bor jellegzetes citrusprofilját megőrizzék. A mustot rozsdamentes acéltartályokban erjesztették 14 napon át 16-17 °C-os ellenőrzött hőmérsékleten. Ezután a bort három hónapig a seprőn tartották heti keverés mellett, majd leszűrték, hidegen stabilizálták és palackozták.
Származás: A szőlőültetvények a Tulum-völgyben helyezkednek el, átlagosan 650 méteres tengerszint feletti magasságban, és a homokos vályogtól az agyagos vályogig terjedő alluviális talajok találhatóak. Az évi több mint 300 napsütéses nap, a kevés csapadék (évi 90 mm) és az alacsony relatív páratartalom miatt ez a terület kedvez a szőlőültetvények egészséges fejlődésének az érés végéig. Az öntözésre használt olvadékvizet tározókban tárolják, és csatornákon keresztül vezetik a szőlőültetvényekhez, ahol nyomás alatt álló csepegtető öntözőrendszerrel optimalizálják a terület szűkös és értékes erőforrásának felhasználását.
Fogyasztás: Jó kísérője lehet salátáknak, illetve sárga húsú gyümölcsökből készült mártással kombinált szárnyasoknak. Vagy csak úgy, beszélgetésekhez kortyolgatva, de ne feledjük előtte lehűteni kb. 10°C fokra!
Fajta összetétel | 100% Torrontes |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2023 |
Alkoholfoktartalom | 13,5% |
Ország | Argentína |
Régió | San Juan |
Vivino pontszám | 3.8 pont |