Callia Torrontes 2022 (0,75L)

3.490 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas Callia
Egységár: 4.653,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A Callia Torrontes egy közepesnél mélyebb citrom színű argentin bor frissítő, kiegyensúlyozott savakkal. Igen intenzív illatában jázmint és friss gyümölcsös jegyeket lehet felfedezni. Elsőre citrusok jönnek belőle, majd déligyümölcsök, főleg ananász. A pohárban forgatva némi fűszeresség is megjelenik, fehérbors elsősorban. Ízében szintén a gyümölcsök vezetik, citrom, ananász, őszibarack, majd szépen előbújnak a fűszeres jegyek is. Krémes, olajos textúrájú, a szájban szétterül, betölti azt, és meglehetősen hosszú utóízzel búcsúzik.
Termék címkék:
San Juan Torrontes

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Ennek a bornak a szőlőjét a szüret kezdete előtt, borászati érettségük korábbi szakaszában szüretelték, hogy megragadják a jellegzetes citrusprofilt. A mustot rozsdamentes acéltartályokban erjesztették 14 napig, szabályozott 16-17 °C hőmérsékleten. A bort ezután három hónapig érintkezésben tartották a seprőjével, majd szűrték, hidegen stabilizálták és palackozták.

Származás: A szőlőültetvények a Tulum-völgyben találhatók, átlagosan 650 méteres tengerszint feletti magasságban, ahol különféle, a homokos vályogtól az agyagosig többféle minőségű alluviális talajon teremnenk. Az évi több mint 300 napsütéses nap, az öntözzés révén jól hasznosuló kevés csapadék (évi 90 mm) és az alacsony relatív páratartalom kedvez a szőlőültetvények egészséges fejlődésének az érés végéig.

Fogyasztás: Jó kísérője lehet salátáknak, illetve sárga húsú gyümölcsökből készült mártással kombinált szárnyasoknak.

Fajta összetétel 100% Torrontes
Típus Vörösbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 13.7%
Ország Argentína
Régió San Juan
Vivino pontszám 3.8 pont