Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Achaval Ferrer argentin borászat

Egy álom valóra válása volt a pincészet 1998-as alapítása, melynek elsődleges ösztönzői a terroir tisztelete és a legmagasabb elérhető minőség nyújtása. Az Achaval Ferrer pincészetet négy argentín és két olasz partner hozta létre. Az alapítók Argentína kitűnő adottságait, a bőséges napfényt, a különleges talaj összetételt, a rendkívül ritka és értékes, közel 100 éves oltatlan tőkéket használva alapul elhivatottságukat és a hely szellemét kívánják ötvözi boraikban. A pincészet azzal szerzett hírnevet magának, hogy 1999-ben 99 pontot kapott Robert Parkertől a Finca Altamira Malbecjével. Az eredmény egybevág a hitvallásukkal, miszerint "a Malbec igazi otthona Mendoza".

Argentína szívében a Mendoza folyó mellett helyezkednek el az ültetvények. A pincészet egy örökség őrzője, a szőlő, amelyet művel, több, mint 113 éves, a tőkék között sétálva, olyan, mintha egy szőlőművelési múzeumban járnánk. A pincészet ikonikus fajtája a Malbec, de mellette Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és Chardonnay fajtákkal is dolgoznak.

„Senkinek nincs több tapasztalata, mint az idő és senki sem tud többet a természetnél” - hirdetik az öreg tőkék a Tunuyán és a Mendoza folyó partján. Magaslati ültetvények, rengeteg napsütés, szigorú terméskorlátozás és egy hektáronkénti igen nagy tőkesűrűség jellemzi az ültetvényeket. A sűrűn telepített ültetvényekkel a növények gyökere versenyre kel egymással, igyekeznek egyre mélyebbre hatolni, ahol kedvezőbb ásványianyag és vízháztartás található. A szigorú hozamkorlátozás eredményeként egy prémium palack Achaval Ferrer bor legalább 3 tőke terméséből készül.

A pincészet három vonalat képvisel: Chimera, amely mindig házasítás, a következő vonal a Mendoza, amely különböző fajták és területek legjobb termése. Ezután következika Singular válogatás, amely prémium évjáratokban mutatja be az egyedi fajtákban rejlő potenciált.

Rendezés: