Antiyal Wines chilei borászat

"A földet élőlénynek látjuk, termékenységéhez, fenntartásához életben kell tartani."

Chile első biodinamikus pincészetének az Antiyal-nak ez a hivatása. Alvaro Espinoza borai őszintén a holisztikus szemlélet szerint hirdetik a chilei Maipo-völgy terroirját.

1996-ban a borász és a felesége, Marina egy fél hektáros birtokot telepített Alto Maipo-ban az Andok lábainál, megvalósítva álmukat, azaz saját kezűleg bort készíteni a biodinamikus gazdálkodás szemléletén keresztül. Jelenleg 20 hektáron gazdálkodnak, a területet szőlő, mandulafák és rengeteg virág, lucerna ural. Tehenek, lovak, kecskék és csirkék sétálnak a szőlőtőkék és kaktuszok között. Elviro Espinoza Kaliforniában, amely annak idején a fenntartható gazdálkodás úttörője volt került kapcsolata a biodinamika atyjának, Rudolf Steiner nézeteivel és ebben látja az egyetlen utat a borkészítésben. Az általa készített borok az őszinteséget, a hely és az egyensúly kifejezését keresik,a természet elsődleges fogalmát.

Borai Chilében etalonok, karrierje pedig változásokat inspirált a chilei szőlőtermesztésben elmozdítva azt egy fenntartható szemlélet felé, ebből kifolyólag beválasztották 2015-ben az angol Decanter magazinban a világ 30 irányt adó embere közé embere közé, hisz ő Antiyal, azaz a Nap fia.

Rendezés: