Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Rozsdamentes acéltartályban készítik, az erjesztés természetes módon, natív élesztőkkel megy végre, mindössze 25 napos macerációs idővel, majd függőleges kosárprésben hagyományos préselés történik, ezután 12 hónap érlelés történik francia hordóban, majd ezt palackozás követi fizikai szűréssel, derítőszer nélkül.
Származás: Az ültetvény Chile, Maipo völgyének, bazaltos és andezitben gazdag talajú területein helyezkedik el. Tehenek, lovak, kecskék és csirkék sétálnak a szőlőtőkék és kaktuszok között. A szőlőtőkék átlagos életkora 16 év. Természetesen kézzel szüretelték, hiszen az Antiyal ültetvényeire a monokultúra abszolút nem alkazható. Mivel a biodiverzitás, azaz sokféle növény egymás mellett növekedése fontos a biodinamikában így az ültetvényeket mandulafák, kaktuszok, színpompás évelők tagolják, melyben csak a kizárólagos kézi szüret elképzelhető.
Fogyasztás: Gazdag ízvilága jól illik a mexikói konyha fűszerességéhez és pikáns ételekhez: babbal, paradicsommal, szaftos marhahússal jól párosítható. Ideális fogyasztási hőmérséklet a 18 fok.
Fajta összetétel | 45% Carmenere, 40% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2017 |
Alkoholfoktartalom | 14.75% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4.1 pont |
Tim Atkin | 94 pont |