Masseria Pietrosa Palmenti Primitivo Di Manduria DOP 2018 (0,75L)

12.990 Ft 11.000 Ft
15%
Menny.:palack
Gyártó: Masseria Pietrosa
Egységár: 14.666,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
A Masseria Pietrosa Palmenti Primitivo Di Manduria 2018 pugliai olasz bor színe intenzív és elegáns rubinvörös, illata széles, illatig komplex, gyümölcsös, aszalt szilvával, cseresznyével lekvár aroma, dohányos jegyekkel, enyhén fűszeres. Ízvilágát tekintve egy testes bor, lágy és finom tanninokban gazdag, ízjegyekkel kakaóval, kávéval és vaníliával a végén.
Termék címkék:
Primitivo Puglia

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelik előrehaladott érési állapotban. Ezt hőszabályozott maceráció követte, majd kb. 10 napon át alkoholos erjesztés történt válogatott élesztőkkel. Végül a bort 6 hónapig érlelték francia és amerikai tölgyfahordókban.

Származás: Nagyon régi szőlőültetvények, amelyeket San Marzano vidékén választottak ki. A talaj főleg „terra rossa”, finom szerkezetű és általában a meszes föld alatti, kevés felbukkanó kővel. A jól ismert ezeknek a talajoknak a vörössége a vas-oxidok jelenlétének köszönhető. Az éghajlatot egész évben magas hőmérséklet jellemzi, nagyon kevés csapadékkal és széles hőmérséklet-tartomány éjszaka és nappal, ami pozitívan befolyásolja a szőlő minőségét. Ez az a „klasszikus” termelési terület a D.O.P. “Primitivo di Manduria”. A szőlőt kézzel szüretelik előrehaladott érési állapotban.

Fogyasztás: Ínycsiklandó első fogások, mártásokban gazdag bárány és vadhús ételek valamint kemény sajtok mellé tálalható, jól illeszkedik hozzájuk.

Fajta összetétel 100% Primitivo
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 15%
Ország Olaszország
Régió Puglia
Vivino pontszám 4.3 pont