7 Deadly Zins Zinfandel 2018 (0,75L)

7.290 Ft 5.090 Ft
30%
Gyártó: 7 Deadly Wines
Egységár: 6.786,67 Ft/liter
2002-ben Michael és David Phillips, Kalifornia egyik legdinamikusabban fejlődő borászatának alapítói létrehoztak egy külön pincészetet a Zinfandel fajtának, a 7 Deadly Winery-t. Öreg tőkék, tudás és tökéletes terület találkozása alkotta meg ezt a bort. A fajta neve szinte egybeforr a terület nevével, hiszen a forró mediterrán éghajlat és a gazdag talaj egy ideális fajtával, jelen esetben a Zinfandellel nagy borokat hív életre.
Termék címkék:
California Lodi Zinfandel

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Az öreg tőkékről, melyek, mint bokrok állnak a homokos vörös talajon kizárólag kézzel szedhető a szőlő. A kaliforniai mediterrán éghajlat által biztosított rengeteg napsütés miatt tökéletes érettségben szeptemberen szedték a szemeket, erős hozamkorlátozással nevelt tőkékről.

Származás: A 7 Deadly Winery Kalifornia közepén terül el, San Francisco-öböltől keletre fekvő, a San Joaquin-völgyben, épp olyan közel a Csendes-óceánhoz, hogy az itteni szőlőtermesztés sikerességét befolyásoló hűvös szele ideérjen. Lodi a régi szőlőtőkék és az elfelejtett borfajták kincsesbányája. A füstös és aromás vörösborok földje. Ha van egy szőlőfajta, amely meghatározza a Lodi bort, akkor az a Zinfandel. Bombaerős, merész vörösborok, melyek stílusa lehengerlő, ilyen a Lodi Zin.

Fogyasztás: Füstös húsok, barbecue mellé igazán jó párosítás. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 fok