Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Columbia Crest Grand Estates Merlot 2018 (0,75L)

6.990 Ft
Gyártó: Columbia Crest Winery
Egységár: 9.320,00 Ft/liter

"Fekete cseresznye, szilva, szantálfa, tejkaramell és édes dohány az orrában. Testes, kemény, feszes tanninokkal. Gazdag és sötét, pirítós, füstös karakterrel" - James Suckling. A Columbia Crest Grand Estates Merlot gazdag aromás profillal rendelkezik, csokoládé és sötét cseresznye jegyekkel. A komplex gyümölcsízeket sima, bársonyos lecsengés követi. Párosítsa ezt a bort kéksajttal, kacsával, marhahússal, borjúhússal és étcsokoládéval.

A gyümölcsöt a Columbia-völgy első számú szőlőültetvényeiről szerezték be, ideértve a Horse Heaven Hills-t (a textúra és a test érdekében) és a Wahluke Slope-t (az aromás és összetettség érdekében). A Columbia Valley szőlőültetvények Washington keleti részén találhatók. Ez a régió többnyire száraz, kevesebb csapadékkal, a környező Cascade-hegység esőárnyékhatása miatt. A szőlőültetvények 100%-ban csepegtető öntözésesek. Ez a talaj alacsony víztartó képességével együtt lehetővé teszi a szőlő precíz szabályozását.

A szőlőt összezúzták, majd 6-10 napig héjon erjesztették, hogy kinyerjék az optimális gyümölcsöt és állagot. A malolaktikus erjedés rozsdamentes acél tartályok és tölgyfahordók kombinációjában ment végbe. A bor túlnyomórészt francia és amerikai tölgyfahordókban érlelődött, 40%-ban új hordóban, körülbelül 17 hónapig. A bor kis százaléka rozsdamentes acélban érlelt, hogy megőrizze a gyümölcs frissességét és a fajtajelleget.

Termék címkék:
Columbia Merlot Washington