Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kleine Zalze Cellar Selection Pinotage 2020 (0,75L)

6.590 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Kleine Zalze Wine Estate
Egységár: 8.786,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 25.
A 2020-as Kleine Zalze Cellar Selection Pinotage nagyon elegáns és könnyen iható dél-afrikai bor, illatában az eperfa és az érett szilva illatát idézi, füstös jegyekkel árnyalva. A bor a szájban sok lédús piros gyümölcsöt mutat, a lecsengésben finom virágos jegyekkel. Az elegáns és rugalmas tanninszerkezet lehetővé teszi, hogy a bor a következő 5 évben jól érlelődjön.
Termék címkék:
Cape Winelands Pinotage

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szüret után a szőlőt lefejtették, majd tartályba szállították "egész bogyós" erjesztéshez. A bor felét nyitott cementtartályokban erjesztették, rendszeres lefejtéssel és átpumpálással a tannin és a szín kivonása érdekében. A másik felét zárt rozsdamentes acéltartályban erjesztették, és 8 óránként átpumpálták. A borokat a teljes alkoholos erjedés előtt préselték, hogy biztosítsák a lágy tanninokat és elkerüljék a túlzott extrakciót. A bort 12 hónapig érlelték 2. és 3. töltésű hordókban.

Származás: A házasításhoz használt szőlő elsősorban Stellenbosch területéről származik, és olyan területekről származó válogatott parcellákkal keveredik, mint például Durbanville. Az négy egymást követő száraz téli szezon után a 2019-es, majd a 2020-as esőzéseknek sikerült némi enyhülést hozniuk. A plusz víz hatása azonnal érezhető volt a szőlőkben, és különösen jó, erőteljesebb vegetációs időszakot tudhattunk magunk mögött. Ez azt jelentette, hogy szőlészeti csapatnak nagy figyelmet kellett fordítania a lombkorona-gazdálkodásra, hogy biztosítsa az egyenletes érést és azt, hogy a szüret napján egészséges fürtök kerüljenek a borászatba.

Fogyasztás: Ez a bor önmagában is elragadó, de sikeresen párosítható a füstös dél-afrikai grillhúsok kvintesszenciájához, valamint azok zöldséges alternatíváihoz, vagy akár egy aromás curryhez is.

Fajta összetétel 100% Pinotage
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Dél-Afrika
Régió Stellenbosch
Vivino pontszám 3,6 pont