Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kleine Zalze Family Reserve Sauvignon Blanc 2020 (0,75L)

15.290 Ft 7.645 Ft
50%
Gyártó: Kleine Zalze Wine Estate
Egységár: 10.193,33 Ft/liter
A 2020-as Kleine Zalze Family Reserve Sauvignon Blanc egy élénk és gyógynövényes aromájú dél-afrikai bor ropogós gyümölcsrétegekkel. Intenzív ízvilág jellemzi trópusi és zöld elemekkel. Komoly bor hosszú jövővel, ami megjutalmazza a gondos pincézést a következő 5-8 évben.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt kézzel szedték kora reggel, és néhány esetben még az éjszaka folyamán. A Sauvignon Blanc-t nagyon reduktívan kezelték a kezdetektől fogva, szárazjéggel a szőlőben, egészen az erjesztőedényig. A szőlőt a beérkezést követően (10 óra előtt) azonnal CO2-takaróval zúzták össze, és legalább 12 órán át bőrkontaktusban tartották. Ez azért volt szükséges, hogy a héjban rejlő összes gyönyörű ízjegyet kivonják. A levet gravitációval fejtették le a héjakról, majd 24 órán át ülepítették. A tiszta levet az erjesztőedénybe töltötték, ahol beoltották a kiválasztott élesztőtörzsekkel, és nagyon lassan, 13 Celsius-fokon erjesztették. A bor 7 hónapot töltött primer seprőn, mielőtt palackozásra került, csak nagyon durva szűréssel.

Származás: A szőlőt Durbanville és Darling szőlőültetvényekről válogatták. A 2020-as évjárat egy alvó szépség volt. Elég eső volt 2019-ben és a hideg tél tökéletes indítást jelentett. A tenyészidőszak mérsékelt volt, hideg estékkel, tökéletes a Sauvignon Blanc számára. December elején némi levélszedés a fürtzónában, hogy elegendő napfény érje a fürtöket, és egészséges mikroklíma alakuljon ki a fürtök körül. Micsoda évjárat!

Fogyasztás: Kellemes párosítás, ha grillezett tenger gyümölcsei, például citromos lazac vagy fokhagymás garnélarák mellé tálalja,, mivel a ropogós citrusos jegyek és a frissítő savak kiemelik az ételek ízvilágát.