Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc 2022 (0,75L)

7.390 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Kleine Zalze Wine Estate
Egységár: 9.853,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 18.
Gyönyörű színével és gyümölcsös illatával a Kleine Zalze 2022-es Vineyard Selection Chenin Blanc dél-afrikai bor már az első pillanattól elragadtatja az ínyenceket. A guava, a dinnye és az őszibarack csodálatos jegyei kényeztetik az érzékeket, ízében pedig a hét hónapig tölgyben érlelt összetett fehérbor nagyszerű szerkezetével és ásványosságával, valamint élénk, ropogós lecsengésével győz meg. A dinnye, a fehér őszibarack és a mandulavirág ízei, valamint egy csipetnyi ásványosság, amely hozzájárul a bor eleganciájához. A bor a szájpadlás közepén textúrált és krémes, a lecsengése pedig élénk és ropogós.
Termék címkék:
Cape Winelands Chenin Blanc

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt kora reggel kézzel szüretelték, és azonnal a tartályokba zúzták. Hosszabb (24 órás) héjon tartást alkalmaztak, hogy a Chenin összes ízét kivonják, és így biztosítsák a végső bor jó szerkezetét, s csak egy nagyon kis részt préseltek "egész fürtből". Csak a szabadon kifolyó levet használták fel, és 1 napig ülepítették, mielőtt beoltották a kiválasztott élesztőtörzsekkel. A levet hordókba és terrakotta amfórákba töltötték az erjesztéshez. Nem használtak új hordókat, hogy a borban megmaradjanak az adott termőhely egyedi karakterei. Az erjedés után a bort további 7 hónapig érlelték az elsődleges seprőn, mielőtt lefejtették és palackozásra előkészítették.

Származás: A bor szőlője Stellenbosch válogatott "Bush Vine" szőlőültetvényeiről származik. Ezeknek a szőlőtőkéknek az átlagéletkora 35 év, és a legtöbbjüket bomlott gránittalajon ültették. A bokros szőlőtőkék jellegéből adódóan gondos lombkorona-gazdálkodásra került sor, hogy a fürtöket ne érje túlzott napfény, és hogy a szőlő egyenletes érését biztosítsuk. A hűvös, csapadékos tavasz miatt a rügyfakadás a szokásosnál 7-14 nappal később volt, de egyenletesen történt, ami nagyszerű évjáratot ígér.

Fogyasztás: Ez a bor már most is élvezhető, de gondos pincézés mellett a következő 10 évben méltóságteljesen érlelődhet.

Fajta összetétel 100% Chenin Blanc
Típus Fehérbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 13,5%
Ország Dél-Afrika
Régió Stellenbosch
Vivino pontszám 3,9 pont