Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kora reggel kézzel szüretelték, és azonnal a tartályokba zúzták. Hosszabb (24 órás) héjon tartást alkalmaztak, hogy a Chenin összes ízét kivonják, és így biztosítsák a végső bor jó szerkezetét, s csak egy nagyon kis részt préseltek "egész fürtből". Csak a szabadon kifolyó levet használták fel, és 1 napig ülepítették, mielőtt beoltották a kiválasztott élesztőtörzsekkel. A levet hordókba és terrakotta amfórákba töltötték az erjesztéshez. Nem használtak új hordókat, hogy a borban megmaradjanak az adott termőhely egyedi karakterei. Az erjedés után a bort további 7 hónapig érlelték az elsődleges seprőn, mielőtt lefejtették és palackozásra előkészítették.
Származás: A bor szőlője Stellenbosch válogatott "Bush Vine" szőlőültetvényeiről származik. Ezeknek a szőlőtőkéknek az átlagéletkora 35 év, és a legtöbbjüket bomlott gránittalajon ültették. A bokros szőlőtőkék jellegéből adódóan gondos lombkorona-gazdálkodásra került sor, hogy a fürtöket ne érje túlzott napfény, és hogy a szőlő egyenletes érését biztosítsuk. A hűvös, csapadékos tavasz miatt a rügyfakadás a szokásosnál 7-14 nappal később volt, de egyenletesen történt, ami nagyszerű évjáratot ígér.
Fogyasztás: Ez a bor már most is élvezhető, de gondos pincézés mellett a következő 10 évben méltóságteljesen érlelődhet.