Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A pezsgőkészítés hagyományos módszerével, az úgynevezett méthode champenoise eljárással készül. Kézzel szüretelt Chardonnay szőlőből készül. A kíméletes préselés után a nedű rozsdamentes acéltartályokban erjed, majd másodlagos erjedés következik a palackban. A bor ezután legalább 24 hónapig érlelődik a seprőn, ami egy kifinomult és elegáns pezsgőt eredményez, finom buborékokkal és élénk savakkal.
Származás: A termőterület a d'Iseo-tótól délre elhelyezkedő hegyvoulat Pó-síkság felőli, déli irányban elterülő morénás dombvidékén található, Brescia környékén. Szubalpin terület, tehát 500-1000 méteres magasságban található. A szőlőültetvények a síkság és d'Iseo-tó közötti hőcsere révén kialakuló légáramlatokban gazdag hágók környékén helyezkednek el.
Fogyasztás: Elegánsan párosul olyan finom tengeri ételekhez, mint a fésűkagyló, a sushi vagy a grillezett fehér halak, mivel a ropogós savak és a finom buborékok kiemelik a tenger gyümölcseinek ízét. Emellett olyan előételekhez is jól illik, mint a friss paradicsomos bruschetta vagy a krémes sajtok, az ízek és textúrák kellemes kontrasztját kínálva.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Lombardia |
Vivino pontszám | 3.9 pont |