Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Monte Rossa Franciacorta P.R. Brut Blanc de Blancs (0,75L)

21.490 Ft 14.990 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Monte Rossa Wines
Egységár: 19.986,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 18.
A Monte Rossa Franciacorta P.R. Brut Blanc de Blancs olasz pezsgő a harmónia és az elegancia szenvedélyes keresésének eredménye, amely egyesíti a tartalékbor (35%) szélességét, szerkezetét és komplexitását a legjobb cru-kból származó chardonnay-ra (65%) jellemző meggyőző erővel és finomsággal. Ez a Franciacorta a Monte Rossa 35. évfordulójának megünneplésére készült. Neve tisztelgés a cég alapítói előtt, akiknek ugyanezekkel a kezdőbetűkkel kezdődnek a nevei: Paola Rovetta, a Franciacorta úttörője az 1970-es évek óta, és férje, Paolo Rabotti, a Consorzio Franciacorta alapítója és első elnöke.
Termék címkék:
Lombardia

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A pezsgőkészítés hagyományos módszerével, az úgynevezett méthode champenoise eljárással készül. Kézzel szüretelt Chardonnay szőlőből készül. A kíméletes préselés után a nedű rozsdamentes acéltartályokban erjed, majd másodlagos erjedés következik a palackban. A bor ezután legalább 24 hónapig érlelődik a seprőn, ami egy kifinomult és elegáns pezsgőt eredményez, finom buborékokkal és élénk savakkal.

Származás: A termőterület a d'Iseo-tótól délre elhelyezkedő hegyvoulat Pó-síkság felőli, déli irányban elterülő morénás dombvidékén található, Brescia környékén. Szubalpin terület, tehát 500-1000 méteres magasságban található. A szőlőültetvények a síkság és d'Iseo-tó közötti hőcsere révén kialakuló légáramlatokban gazdag hágók környékén helyezkednek el.

Fogyasztás: Elegánsan párosul olyan finom tengeri ételekhez, mint a fésűkagyló, a sushi vagy a grillezett fehér halak, mivel a ropogós savak és a finom buborékok kiemelik a tenger gyümölcseinek ízét. Emellett olyan előételekhez is jól illik, mint a friss paradicsomos bruschetta vagy a krémes sajtok, az ízek és textúrák kellemes kontrasztját kínálva.

Fajta összetétel 100% Chardonnay
Alkoholfoktartalom 12.5%
Ország Olaszország
Régió Lombardia
Vivino pontszám 3.9 pont