Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mosnel Parose 2007 Riedizone 2023 Franciacorta Rosé Pas Dosé DOCG (0,75L)

53.990 Ft 37.790 Ft
30%
Menny.:db
Gyártó: Mosnel Franciacorta
Egységár: 50.386,67 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. május 23.
Ebben a roséban a gyönyörű naplemente ragyogó narancsos-rózsaszínes árnyalatainak finom rézszínűsége a kor által nem csillapított ragyogással jelenik meg, csakúgy, mint a legapróbb buborékok sűrű, hipnotikus kanyargása. Ez a 2007-es Parosé Riedizione nemcsak a Mosnel és az idő tartós partnerségét hangsúlyozza, hanem új értelmet ad a várakozásnak, mivel a bor tíz évvel ezelőtti bemutatkozásakor látottakhoz képest teljesen más árnyalatok palettáját kínálja.
Termék címkék:
Lombardia

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Kizárólag a szabadon lefutó mustból (a must első, 50%-os frakciója) készül a Franciacorta Parosé, amely finom színárnyalatát a Pinot Noir rövid héjon történő macerációjának köszönheti. A palackok 14 és fél évet töltöttek pincéinkben, mielőtt lefejtettük volna őket. Ezután eltávolítottuk az üledéket, és a Pas Dosé stílusú liqueur d'expedition-t adtunk nekik, majd elzártuk és bedugóztuk őket. Ez a Franciacorta további hat hónapig pihent a palackban a forgalomba hozatal előtt.

Származás: Az idő a Mosnel stílusának egyik jellegzetes ismertetőjegye, és mindig az idő teszi a pezsgőiket olyan egyedivé, amilyinek. Az idő a legnagyobb szövetségese a Mosnel Franciacortáknak, amelyek hónapokig és évekig szunnyadnak a Camignoneban található birtok csendes pincéiben, várva sorsuk nagy pillanatát. A Riedizioni projekt elindítója pedig az idő más szemszögből való szemlélése volt: Az évekkel ezelőtt debütált Franciacorták, amelyek most hosszú - nagyon hosszú - érlelés után visszatérnek a színpadra, elképesztő komplexitású, mégis meglepően friss pezsgőkké váltak. A Riedizioni kóstolása azt jelenti, hogy valódi időutazásra indulunk, amely a pohárból árad ki, felfedve, hogy hónapok és évek hogyan képesek újszerű érzetekkel, benyomásokkal és érzelmekkel megajándékozni bennünket.

Fogyasztás: Olyan ételekhez javaslott párosítani, mint a grillezett lazac citrusos fűszeres páccal vagy a vegyes bogyós saláta kecskesajttal. Ezek a lehetőségek kiegészítik a bor élénk savasságát és gyümölcsös jegyeit, javítva a bor általános profilját.

Fajta összetétel Pinot Noir, Chardonnay
Alkoholfoktartalom 12.5%
Ország Olaszország
Régió Lombardia
Vivino pontszám 4.1 pont