Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szüret optimális körülmények között, októberben, száraz és napsütéses napokon zajlott le, egy nagyon kedvező szőlőtermesztési ciklust követően. A hideg maceráció 2 napig, az erjedés pedig 8 napig tartott, ellenőrzött hőmérsékleten. Az erjesztés 9 napig a szőlő héjával érintkezve történt, majd 30 hónapig érlelődött amerikai tölgyfahordóban és további 36 hónapig palackban, földalatti palackpincénkben.
Származás: A szőlő 60-65 éves szőlőültetvényekről származik, amelyek Ábalos és Labastida településeken találhatók 600-700 m magasságban, a Sierra de Cantabria déli részén. Ábalosban a homokos talajok az alapkőzet bomlásából származnak.
Fogyasztás: Jól illik bárányhúsos ételekhez, vörös húsokhoz és kidolgozott mártásokhoz, pástétomokhoz és pácolt sajtokhoz. Tálalása 17ºC és 18ºC között történhet.