Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Szőlő betakarítása 40 éves szőlőből történt. 90% Tempranillo, 10% Graciano és Mazuelo szőlőfajták keveréke, melynek célja a gyümölcs elsődleges karakterének megőrzése. Az erjesztés előtti macerálás 3-4 napig, az utóerjedés 5-7 napig tart. A remontázst és a cserét naponta végzik. A bort a folyamat végéig nem derítik vagy szűrik. 20 hónapig amerikai hordóban, további 20 hónapig palackban érlelik.
Származás: A szőlő különböző parcellákról származik Rioja Alta területéről, ahol a szőlőtőkék több mint 40 évesek. A borvidék talaja homokos és agyagos.
Fogyasztás: Jól párosítható fűszeres ételekkel, pl. curryvel és valamint hagyományoshúsos ételekkel és pácolt sajtokkal.
Fajta összetétel | 90% Tempranillo, 5% Mazuelo, 5% Graciano |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rioja |
Vivino pontszám | 4.1 pont |