Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ronaldinho Prosecco DOC (0,75L)

12.890 Ft 6.445 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Fabio Cordella Wines
Egységár: 8.593,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 14.

Már a megjelenése is azt sugallja, hogy egy felsőkategóriás Prosecco, kiemelkedő élményt nyújt minden kortya, belevési magát emlékezetünkbe, akárcsak Ronaldinho játéka. Csillogó aranysárga szín, citrus és fehér húsú barack keveredik illatban és ízben, mindez toasztós jegyekkel kiegészülve. Feszes test, vibráló savak, élénk, de lágy buborékok. Jól párosítható tenger gyümölcseivel, fehér húsú, könnyedébb ételekkel, citromos-parmezános spagettivel.

A Glera szőlő korábbi nevén Prosecco, de 2009-től csak a földrajzi helyet nevezhetjük Prosecconak. A fajta szlovén eredetű, de legjobban Olaszországban érzi magát, hála a sok napsütésnek. Az ókori enciklopédista Plinius Vinum feltehetőleg erről a fajtáról ír a Naturalis Historiában. Maga a fajta hosszú érésű, ellenálló aranysárga bogyókat ad, kiemelkedően magas savakkal, ezért is jó prosecco alapanyag.

A Ronaldinho Prosecco DOC egy évjáratos olasz prosecco, mely egyben garancia a magasabb minőségre. 2021.szeptemberében szüretelték, majd válogatotást követően acéltartályos erjesztés következett, végül a pezsgést létrehozó másodlagos erjesztés pedig szintén acéltartályban ment végbe.

Termék címkék:
Veneto

Főbb jellemzők

Fajta összetétel 100% Glera
Alkoholfoktartalom 11%
Ország Olaszország
Régió Veneto