Már a megjelenése is azt sugallja, hogy egy felsőkategóriás Prosecco, kiemelkedő élményt nyújt minden kortya, belevési magát emlékezetünkbe, akárcsak Ronaldinho játéka. Csillogó aranysárga szín, citrus és fehér húsú barack keveredik illatban és ízben, mindez toasztós jegyekkel kiegészülve. Feszes test, vibráló savak, élénk, de lágy buborékok.
A Glera szőlő korábbi nevén Prosecco, de 2009-től csak a földrajzi helyet nevezhetjük Prosecconak. A fajta szlovén eredetű, de legjobban Olaszországban érzi magát, hála a sok napsütésnek. Az ókori enciklopédista Plinius Vinum feltehetőleg erről a fajtáról ír a Naturalis Historiában. Maga a fajta hosszú érésű, ellenálló aranysárga bogyókat ad, kiemelkedően magas savakkal, ezért is jó prosecco alapanyag.
Évjáratos prosecco, mely egyben garancia a magasabb minőségre. 2021.szeptemberében szüretelték, majd válogatotást követően acéltartályos erjesztés következett, végül a pezsgést létrehozó másodlagos erjesztés pedig szintén acéltartályban ment végbe.
- Szőlőfajta: Glera
- Ültetvény: Veneto régió, Treviso tartomány, Olaszország
- Alkoholtartalom: 11%
- Fogyasztási hőmérséklet: jégbe hűtve.
- Ételpárosítás: tenger gyümölcsei, fehér húsú, könnyedébb ételek, citromos-parmezános spagetti
|