Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Szeptemberi kézi szüret, kizárólag a legjobb fürtök felhasználásával.A szőlőt pár órára lehűtik a kíméletes préselés előtt, így jobban megőrzi a friss gyümölcsös aromákat. A kíméletes préselés után a mustot elsődleges erjesztés során hűtött acéltartályokban erjesztik válogatott helyi élesztőtörzsekkel. Majd a másodlagos erjedés autóklávban jön létre, itt történik a buborékok születése illetve a tercier-élesztős-aromák kialakulása.
Származás: Olaszországban, Trieszt-től északnyugatra lévő Veneto és Friuli Venezia-Giulia tartományok határán készül, itt helyezkedik el a Prosecco DOC, a Dolomitok és az Adriai-tenger között. Kiemelkedő minőséget jelent, ha a prosecco Valdobbiadene hegyeiről, ezen pedig Cartizze-ből származik. Itt már szinte alpesi fekvésű a terület, szigorú kézi művelést kér a szőlő, a nem túl meleg nyár (júliusi középhőmérséklet 23 fok körül van) tökéletesen éles savakat eredményez.
Fogyasztás: Ideális fogyasztási hőmérséklete 5-6 fokon. Tenger gyümölcsei, olaszos tésztaételek mellé ideális párosítás.
Fajta összetétel | 100% Glera |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Olaszország |
Régió | Veneto |
Vivino pontszám | 4,0 pont |