Astoria Casa Vittorino Prosecco DOCG 2021 (0,75L)

9.690 Ft 6.780 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Astoria Wines
Egységár: 9.040,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
Az Astoria Casa Vittorino Prosecco Millesimato 2021 DOCG az Astoria Vini alapítójáról, Vittorino Polegatóról kapta a nevét. A Gran Cuvée Brut „Rive di Refrontolo” válogatás a legmagasabb minőségi szintet képviseli. 100%-ban Glera szőlőből készült olasz habzóbor. A szokásosnál jobban dominálnak az almás, körtés és barackos jegyek, ugyanakkor némi sósságot is felfedezni vélhetünk a kortyban Cartizze mikroklímájának köszönhetően. A Millesimato megjelölés az évjáratra utal, mely ezen Prosecco esetében 2021. A poharunkba töltve halvány sárga színt mutat. Illat és ízjegyeiben intenzív citrusosság és zöldalma dominál, amelyet egy elegáns élesztős jelleg kísér. A perlage roppant apró finom buborékokból áll, amelyek kitartóan állják az idő múlását.
Termék címkék:
Glera Veneto

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Szeptemberi kézi szüret, kizárólag a legjobb fürtök felhasználásával.A szőlőt pár órára lehűtik a kíméletes préselés előtt, így jobban megőrzi a friss gyümölcsös aromákat. A kíméletes préselés után a mustot elsődleges erjesztés során hűtött acéltartályokban erjesztik válogatott helyi élesztőtörzsekkel. Majd a másodlagos erjedés autóklávban jön létre, itt történik a buborékok születése illetve a tercier-élesztős-aromák kialakulása.

Származás: Olaszországban, Trieszt-től északnyugatra lévő Veneto és Friuli Venezia-Giulia tartományok határán készül, itt helyezkedik el a Prosecco DOC, a Dolomitok és az Adriai-tenger között. Kiemelkedő minőséget jelent, ha a prosecco Valdobbiadene hegyeiről, ezen pedig Cartizze-ből származik. Itt már szinte alpesi fekvésű a terület, szigorú kézi művelést kér a szőlő, a nem túl meleg nyár (júliusi középhőmérséklet 23 fok körül van) tökéletesen éles savakat eredményez.

Fogyasztás: Ideális fogyasztási hőmérséklete 5-6 fokon. Tenger gyümölcsei, olaszos tésztaételek mellé ideális párosítás.

Fajta összetétel 100% Glera
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Olaszország
Régió Veneto
Vivino pontszám 4,0 pont